Stagiaire Shanaya neemt afscheid en blikt terug

Voorbije week namen we afscheid van Shanaya. Ze vulde ons team aan en zet nu de eindspurt in richting afstuderen.

Shanaya aan het woord

Ik ben Shanaya De Roeck, studente Master in de Criminologische Wetenschappen aan de Universiteit Gent. Vanuit mijn opleiding kreeg ik in het academiejaar 2022 tot 2023 de kans een masterstage te doorlopen. Een unieke ervaring die ik bij KeKi kon opdoen.

Doorheen mijn studietijd heb ik enorm veel interesse gekregen voor het jeugdrecht. Tevens vind ik kinderrechten, alsook het verbeteren van de levenskwaliteit en positie van kinderen en jongeren, enorm fascinerend en van groot belang. Een stage bij KeKi voelde voor mij dan ook als een droom die uitkwam!

Onder het motto “waar het hart vol van is, loopt de mond van over”, vertel ik graag iets meer over mijn vier maanden durende stage bij KeKi en hoe ik deze heb ervaren. Vanaf het begin van mijn stageperiode werd ik hartelijk opgenomen in een gedreven en professioneel team. Binnen KeKi heerst er een hele fijne sfeer en is er een super combinatie van hard werken en het toch ook leuk hebben.

De stage voelde aan als een proefperiode in een geborgen en zeer inspirerende omgeving. Het takenpakket dat ik kreeg, gaf mij de kans mijzelf op een interdisciplinaire manier te ontplooien en mijn academische kennis breed in te zetten. Zo liet ik gedurende de stage mijn licht schijnen op ‘het belang van het kind’ als één van de meest ruime en complexe begrippen in het Kinderrechtenverdrag. De opdracht: een kennisartikel voor de website schrijven over het belang van het kind en de toepassing ervan in de praktijk. Daarnaast kon ik mee vormgeven aan enkele lopende projecten en boeiende opdrachten, ook meer achter de schermen.

shanaya en rozelien

Deelnemen aan diverse sessies, workshops en overlegmomenten, bijvoorbeeld omtrent het vormingspakket in de gemeenschapsinstellingen, bieden van beleidsondersteuning, samenbrengen van wetenschappelijke kennis over kinderrechten en uitvoeren van een netwerkanalyse die het belang van het kind in de jeugdhulp verkent, schrokken mij niet af. Bij deze taken kreeg ik telkens de vrijheid om mijn eigen ideeën uit te werken en visies te delen, evenals voldoende begeleiding en ruimte om te groeien.

Helaas zit mijn stage er op. De tijd is voorbij gevlogen. Met veel plezier blik ik hierop terug. KeKi is een leerrijke, uitdagende en warme stageplek. Ik ben enorm dankbaar voor deze onvergetelijke stageperiode. De stage was een aangename bevestiging van mijn belangstelling voor kinderrechten en introductie tot de brug tussen praktijk, onderzoek en beleid.