Slotevent Erasmus+ Panda/Reacch project

Opgroeien, Hallepoort 27, 1060 Sint-Gillis

praktijkwerkers, organisaties, beleidsmedewerkers en academici

gratis

Datum:

Tijd:

Wat:
Slotevent Erasmus+ Panda/Reacch project
Locatie:
Opgroeien, Hallepoort 27, 1060 Sint-Gillis
Doelgroep:
praktijkwerkers, organisaties, beleidsmedewerkers en academici
Prijs:
gratis

Speak as you are | Over participatie van jonge kinderen in de jeugdhulp

Slotevent Erasmus + Panda/Reacch project

Het belang van participatie van kinderen en jongeren in de jeugdhulp is voor hulpverleners meer en meer een evidentie. Kinderen hebben het recht om hun mening te geven over wat er gebeurt in hun leven. Hun stem dient gehoord te worden.  

Maar wat met jonge kinderen? Hoe doe je dat? Wat zijn drempels? Hoe balanceer je tussen bescherming en participatie? En wat kunnen een beleid en een organisatie betekenen met het oog op een gedragen participatieve hulpverlening?

In het Erasmus + Panda/Reacch project zochten praktijkwerkers, organisaties, beleidsmedewerkers en academici uit Vlaanderen, Noord-Ierland, Noorwegen en Spanje hoe de participatie van jonge kinderen te versterken.

Agentschap Opgroeien en Arteveldehogeschool nodigen je uit op 27 en/of 28 juni 2023 in Brussel voor het slotevent van het project en laten je proeven van hun bevindingen.

KeKi licht het stappenplan toe

Tijdens één van de workshops zoomen we in op het stappenplan voor het belang van het kind.

  • Het belang van het kind – een reflectief stappenplan voor de jeugdhulp. Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de verschillende stappen die je als professional in de jeugdhulp kan nemen om tot een kwaliteitsvolle beslissing in het belang van het kind te komen.

Kijk je graag het stappenplan al eens in?

Neem dan zeker onze publicatie door