Slotevent

Hendrik Consciencegebouw, Brussel

Vlaamse beleidsmedewerkers en alle geïnteresseerden

gratis

Datum:

Tijd:

Wat:
Slotevent
Locatie:
Hendrik Consciencegebouw, Brussel
Doelgroep:
Vlaamse beleidsmedewerkers en alle geïnteresseerden
Prijs:
gratis

Slotmoment REFLECTOR 2.0 | Kinderen en jongeren betrekken bij beleid

Kinderen en jongeren hebben het recht betrokken te worden bij beleidsbeslissingen, maar dat gebeurt nog te weinig. Daarom initieerde de Vlaamse minister van Jeugd het project REFLECTOR 2.0. Het Kenniscentrum Kinderrechten (KeKi) kreeg de opdracht om een aantal instrumenten te ontwikkelen waarmee beleidsmedewerkers de jeugd meer kunnen betrekken. Ze worden voorgesteld tijdens het slotmoment op 29 november.

Wat

Beleidsparticipatie van kinderen en jongeren is een prioriteit voor de Vlaamse minister van Jeugd en voor het Departement Cultuur, Jeugd en Media. 

Veel beleidsbeslissingen van de Vlaamse overheid hebben een impact op kinderen en jongeren. Denk maar het aan beleid rond jeugdhulp, onderwijs, mobiliteit, klimaat, enz. Kinderen en jongeren hebben dan ook het recht om gehoord te worden in beslissingen die hen aanbelangen. Dat gebeurt nu nog te weinig.

REFLECTOR 2.0

Het project REFLECTOR 2.0 moet Vlaamse beleidsmakers bewust maken van het belang van beleidsparticipatie door kinderen en jongeren en hen de nodige instrumenten geven om de jeugd bij hun beleidswerk te betrekken. Daarom gaf ons departement aan KeKi de opdracht om ondersteuningstools voor die beleidsmakers te ontwikkelen. Tijdens het slotmoment op 29 november worden ze officieel voorgesteld, in aanwezigheid van de minister van Jeugd. 

Waar en wanneer

De exacte timing en het programma worden na de zomer bekendgemaakt. 

Inschrijven

De inschrijvingen starten na de zomer.