Netwerk- en inspiratiemoment

Conscience gebouw, lokaal 1B06 – Baruch Spinoza (Koning Albert II Laan 15)

Beleidsmedewerkers Vlaamse Overheid

Datum:

Tijd:

Wat:
Netwerk- en inspiratiemoment
Locatie:
Conscience gebouw, lokaal 1B06 – Baruch Spinoza (Koning Albert II Laan 15)
Doelgroep:
Beleidsmedewerkers Vlaamse Overheid

Beleidsparticipatie van kinderen en jongeren

Op donderdag 28 september gaat het 4e netwerk- en inspiratiemoment over beleidsparticipatie van kinderen en jongeren door. Heb je ervaring met of interesse in beleidsparticipatie of vraag je je af hoe kinderen en jongeren kijken naar jouw beleidsthema maar weet je niet waar te beginnen? Dan is dit evenement iets voor jou. 

Wat staat er op het programma?

Uschi Cop (Departement Cultuur, Jeugd en Media) geeft mee vorm aan het Vlaams jeugd- en kinderrechtenbeleid. Zo is ze ook betrokken bij het Jeugd- en Kinderrechtenbeleidsplan (JKP). Dit plan komt tot stand met participatie van kinderen en jongeren.

Haar ervaringen met beleidsparticipatie en de inzichten die ze hierbij opdeed, worden samen met waardevolle tips voor collega-beleidsmedewerkers gedeeld. 

Nadien wisselen we ervaringen met beleidsparticipatie uit en denken we samen na over jouw vragen over het betrekken van kinderen en jongeren in je beleidswerk. Wat houd je tegen, waar loop je tegenaan, maar ook: wat leerde je uit eerdere projecten en wat geef je graag mee aan collega-beleidsmedewerkers?

Tot slot gaan in gesprek met jongeren met participatie-ervaring tijdens een broodjeslunch.

Dit event kadert binnen het project Reflector 2.0