Netwerk- en inspiratiemoment

Graaf de Ferraris-gebouw, Brussel

Beleidsmedewerkers Vlaamse Overheid

Datum:

Tijd:

Wat:
Netwerk- en inspiratiemoment
Locatie:
Graaf de Ferraris-gebouw, Brussel
Doelgroep:
Beleidsmedewerkers Vlaamse Overheid

Beleidsparticipatie van kinderen en jongeren

Op dinsdag 25 april gaat het 4e netwerk- en inspiratiemoment over beleidsparticipatie van kinderen en jongeren door. Heb je ervaring of interesse in beleidsparticipatie of vraag je je af hoe kinderen en jongeren kijken naar jouw beleidsthema maar weet je niet waar te beginnen? Dan is dit evenement iets voor jou. 

Wat staat er op het programma?

Janne Vermeersch en Uschi Cop (Departement Cultuur, Jeugd en Media) geven mee vorm aan het Vlaams jeugd- en kinderrechtenbeleid. Zo zijn ze ook betrokken bij het Jeugd- en Kinderrechtenbeleidsplan (JKP). Dit plan komt tot stand met participatie van kinderen en jongeren.

Janne en Uschi delen hun ervaringen met beleidsparticipatie, de inzichten die ze hierbij opdeden en waardevolle tips voor collega-beleidsmedewerkers. 

Na de presentatie wisselen we ervaringen met beleidsparticipatie uit en denken we samen na over jouw vragen over het betrekken van kinderen en jongeren in je beleidswerk. Wat houdt je tegen, waar loop je tegenaan, maar ook: wat leerde je uit eerdere projecten en wat geef je graag mee aan collegabeleidsmakers?

Dit event kadert binnen het project Reflector 2.0

Meer lezen over het project?